هوش مصنوعی

هوش مصنوعی

 

هوش مصنوعی

پدرخوانده هوش مصنوعی؛

احتمال حذف انسان ها توسط هوش مصنوعی محال نیست

احتمال حذف انسان ها توسط هوش مصنوعی محال نیست

«جفری هینتون»، دانشمند کامپیوتری که با لقب «پدرخوانده هوش مصنوعی» شناخته می‌شود، اخیراً در مصاحبه‌ای پیرامون آینده این فناوری صحبت کرده است. او می‌گوید غیرقابل‌تصور نیست که هوش مصنوعی یک روز به نقطه‌ای برسد که بشریت را از بین ببرد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دیجیاتو، هینتون به‌تازگی با برنامه CBS News مصاحبه‌ای انجام داده و پیش‌بینی‌هایی را درباره آینده هوش مصنوعی انجام داده است.

او خلق این فناوری را به اختراع برق یا چرخ تشبیه کرده است. او که در گوگل و دانشگاه تورنتو کار می‌کند، می‌گوید توسعه هوش جامع مصنوعی سریع‌تر از آن‌چه تصورش را می‌کنید، درحال پیشروی است.

جفری هینتون درباره آینده پیش‌بینی می‌کند: «تا همین چند وقت پیش فکر می‌کردم 20 تا 50 سال دیگر زمان لازم است تا به هوش مصنوعی همه‌کاره برسیم. حالا معتقدم احتمالاً 20 سال یا کمتر زمان لازم داریم.» او همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا هوش مصنوعی می‌تواند بشریت را از بین ببرد یا نه، گفت: «فکر می‌کنم غیرقابل‌تصور نیست. تنها همین را می‌گویم.»

بشریت باید بتواند هوش جامع مصنوعی را کنترل کند

هوش جامع مصنوعی یا AGI به سیستمی اشاره می‌کند که بتواند مانند انسان‌ها همه فعالیت‌های ذهنی را فرابگیرد.

چنین سیستمی هنوز به‌وجود نیامده است، اما با ظهور ابزارهای جدید  ازجمله ChatGPT، این بحث دوباره داغ شد است.

هینتون باور دارد که کامپیوترها درنهایت می‌توانند قابلیت تفکر و ایده‌پردازی پیدا کنند تا خودشان را بهبود ببخشند.

پدرخوانده AI می‌گوید متخصصان باید درباره این مسئله فکر کنند و ببینند که چطور می‌توانند چنین سیستم‌هایی را تحت کنترل دربیاورند. بااین‌حال، او خاطرنشان می‌کند که اکثر نگرانی‌های مردم پیرامون خودآگاهی  در آینده نزدیک محقق نخواهد شد.

هینتون می‌گوید: «فکر می‌کنم خیلی منطقی است که مردم نگران چنین مسائلی باشند، ولی چنین اتفاقاتی در یک یا دو سال آینده رخ نخواهد داد.» البته او اعتقاد دارد که حرف‌زدن و فکرکردن پیرامون این موضوعات مفید است.

گفتنی است که «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI هم چندی پیش درباره توسعه ChatGPT و هوش مصنوعی گفته بود: «باید در این مسیر مراقب باشیم.

فکر می‌کنم مردم باید خوشحال باشند که ما کمی در این باره واهمه داریم.»

همکاری‌ها در آینده خودروسازی هوشمند

آینده خودروسازی هوشمند | هوش مصنوعی در صنعت خودرو

 

OEM ها در حال حاضر در مقایسه با ارائه‌دهندگان فناوری خودرو در اجرای فناوری AI عقب مانده‌اند. OEM ها آینده خودرو را ارزیابی می‌کنند و همکاری‌هایی با شرکت‌های فناوری برای تولید وسایل نقلیه مستقل آغاز کرده‌اند. برای مثال:

  • BMW با Tencent (یک شرکت فناوری مستقر در چین) همکاری کرده است. آنها همکاری جدیدی تشکیل داده‌اند تا ماشین‌های نیمه مستقل یا سطح 3 را تا پایان سال 2021 در چین تولید کنند.
  • مرسدس بنز در حال همکاری با بوش برای تولید خودروهای مستقل سطح 4 و سطح 5 است. این پروژه در حال انجام است اما جدول زمانی اتمام کار هنوز در دسترس نیست.

احتمالا در آینده همکاری‌ها و مشارکت‌های بیشتری در صنعت خودرو دید می‌شود. تا جایی که OEM ها برای ادامه رقابت، ارائه‌دهندگان فناوری و نهادهای دیگر را وارد زنجیره تولید ارزش می‌کنند.

هوش مصنوعی با اتومبیل‌های مستقل، سیستم‌های سرگرمی پیشرفته و ارزیابی ریسک راننده، تحولاتی در بخش حمل و نقل ایجاد می‌کند.

پس OEM های معمولی باید روش‌هایی برای به حداکثر رساندن سهم درآمد خود در بازار خودروهای آینده پیدا کنند.

در حال حاضر شرکت‌های فناوری در اول صف بازار هستند و از تجربه  خود

(از بخش‌های بالغ مانند ICT) برای به دست آوردن بازار وسایل نقلیه مستقل استفاده می‌کنند.

نکات

  • هوش مصنوعی (AI) از داده‌ها و الگوریتم‌ها استفاده می‌کند و توانایی تصمیم‌گیری یا فکر کردن را همانند انسان‌ها ایجاد می‌کند.
  • AI در صنعت خودروسازی کاربرد فوق‌العاده ارزشمندی دارد و محصولاتی با کیفیت و کاربردی برای آینده انسان تولید می‌کند.
  • کاربرد AI در مراحل مختلف خودروسازی مانند طراحی، زنجیره تامین، تولید و پس از تولید کاربرد دارد.
  • طبق پیش‌بینی‌ها احتمالا تا پایان سال ۲۰۳۰، حدود ۸۵٪ از وسایل نقلیه، اتومبیل‌های مستقل خواهند بود.