زمان تعویض لنت ترمز

زمان تعویض لنت ترمز
زمان تعویض لنت ترمز از جمله مهم ترین قطعاتی بوده که در سیستم ترمز خودرو وظیفه ایجاد اصطکاک در چرخ ها و در نهایت توقف خودرو را دارد.
زمان تعویض لنت ترمز

 برای آشنایی با انواع لوازم یدکی خودرو و همچنین تفاوت های آن ها با یکدیگر توصیه می شود تا انتهای در مقاله لنت ترمز (brake pad ) با ما باشید. علاوه بر آن در این مقاله قصد داریم در رابطه با موضوعاتی از قبیل اجزای زمان تعویض و نحوه عملکرد سیستم ترمز خودرو،، نحوه افزایش طول عمر و همچنین خرید اینترنتی قطعات اورجینال صحبت کنیم.

معرفی و تفاوت آن ها با یکدیگر

زمان تعویض لنت  از جمله مهم ترین قطعاتی بوده که در سیستم ترمز خودرو وظیفه ایجاد اصطکاک در چرخ ها و در نهایت توقف خودرو را دارد. با پیشرفت تکنولوژی مدل های جدیدتر و مقاوم تری از انواع لنت توسط شرکت ها تولید و وارد بازار شد. زمان تعویض  البته روز به روز نیز شاهد تغییرات و تحولات گسترده ای در نوع طراحی و ساختار لنت ها هستیم که این همگی این تغییرات و تحولات برای افزایش کارایی و ضریب ایمنی سیستم ترمز خودرو ها انجام می شود.

به طور کلی لنت ها به دو دسته لنت های دیسکی و لنت های کفشکی تقسیم می شوند که البته دسته دوم یعنی لنت های کفشکی دیگر در صنعت خودرو کاربرد آنچنانی نداشته و منسوخ شده اند. زمان تعویض BREAK PAD کفشکی را در حال حاضر می توان تنها در پیکان های قدیمی یا ۲۰۶ های قدیمی تیپ دو مشاهده کرد. در خودرو های قدیمی به جای دیسک چرخ، کاسه چرخ وجود داشت و لنت های کفشکی مناسب کاسه چرخ بودند. اما در حال حاضر دیسک چرخ جایگزین کاسه چرخ در انواع خودرو ها شده و از انواع لنت های دیسکی استفاده می شود.

زمان تعویض لنت  دیسکی از نظر جنس و مواد اولیه ی تشکیل دهنده به انواع مختلفی تقسیم می شوند که عبارتند از:

⦁  فلزی

⦁  نیمه فلزی

⦁سرامیک

⦁ طبیعی

زمان تعویض لنت ترمز

 فلزی

لنت فلزی یا زینتری دارای گیرایی بسیار خوبی است اما در هنگام ترمز گرفتن صدای زیادی را منتشر می کند. لازم به ذکر است که عملکرد این لنت ها در شرایط جوی مختلف به خصوص آب و هوای بسیار خشک و همچنین آب و هوای مرطوب دچار تغییر می شوند. بهترین عملکرد لنت های فلزی زمانی است که گرم شوند که البته اگر این گرما بیش از حد باشد، زمان تعویض این قطعه باعث افت عملکرد آن ها خواهد شد.

بیشترین کاربرد لنت های فلزی برای خودرو های مسابقه ای و همچنین موتور سنگین می باشد تا بتوان سرعت خودرو یا موتور را به صورت غیر منتظره و با شدت بالا کاهش داد. زمان تعویض لنت ترمز لازم به ذکر است که این لنت ها در اثر اصطکاکی با دیسک چرخ ایجاد می کنند، باعث انتشار مواد سمی خواهند شد. از دیگر معایب این لنت ها می توان به ساییده شدن دیسک چرخ و کاهش طول عمر آن اشاره کرد. امروزه در موارد بسیار کم و نادر و تنها در برخی از کشور ها از لنت های زینتری یا فلزی استفاده می شود.

دیسک ترمز

 

 نیمه فلزی

لنت های نیمه فلزی یا زینتری از ترکیب عناصر فلزی و مواد سایشی تولید شده

و بیشترین کاربرد آن ها نیز برای خودرو های جاده ای است.

از مهم ترین ویژگی های این لنت ها می توان به انتقال حرارتی بالا، زمان تعویض لنت ترمز طول عمر بالا و همچنین قیمت مناسب نسبت به انواع لنت ترمز های سرامیکی اشاره کرد.

بهترین عملکرد این لنت ها همانند لنت های فلزی زمانی است گرم شده باشند. از نظر گیرایی این لنت ها وضعیت خوبی دارند اما پس از مدتی باعث ایجاد صدا در هنگام ترمز گرفتن می شوند.

لنت های نیمه فلزی نیز همانند لنت های فلزی امروزه رایج نبوده و کاربرد بسیار کمی دارند.

زمان تعویض

 ارگانیک

کاملا متناسب با محیط زیست تولید شده و متریال بکار رفته در تولید این نوع لنت ها کاملا از دل طبیعت بوده و هیچ آسیبی نیز به محیط زیست وارد نمی کنند.

از مهم ترین ویژگی های این زمان تعویض لنت  می توان به موارد زیر اشاره کرد:

⦁ حفظ محیط زیست

⦁  صدای ناچیز

⦁گیرایی بسیار عالی

⦁ ساختار بسیار نرم

زمان تعویض لنت ترمز

در کنار این ویژگی ها و مزایا، لنت های ارگانیک دارای یک عیب بسیار بزرگ هستند و آن هم عمر بسیار کوتاه آن ها می باشد. دلیل این موضوع نیز ساختار نرم و گیرایی بسیار بالای آن ها است و لازم است در بازه های زمانی کوتاه تعویض شوند. زمان تعویض لنت برای خودروهایی که رفت و آمد بسیار زیادی در داخل شهر دارند، استفاده از این لنت ها به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا در زمان کوتاهی عملکرد آن ها افت کرده و باید تعویض شوند.

زمان تعویض

سرامیکی

لنت های سرامیکی به عنوان آخرین نسل  به شمار می آیند که با پیشرفت تکنولوژی توسط بزرگترین قطعه سازان جهان و با استفاده از مواد سرامیکی و همچنین مواد طبیعی تولید شد. از مهم ترین مزایا و ویژگی های این لنت ها نیز می توان موارد زیر را نام برد:

⦁  مواد غیر سمی

⦁ حفاظت از  محیط زیست

⦁  گیرایی و ضریب ایمنی بسیار بالا

⦁  طول عمر بسیار بالا

⦁  ایجاد صدای کم

⦁ سازگار با انواع شرایط جوی و عدم تغییر یا افت عملکرد در شرایط  مختلف

دوام و ماندگاری لنت های سرامیکی نسبت به دیگر انواع لنت ها بسیار بیشتر بوده و در حال حاضر بزرگترین و معروف ترین برند های خودروسازی از قبیل تویوتا، بنز و بی ام و… زمان تعویض  از لنت های سرامیکی استفاده می کنند.

خرید اینترنتی

در حال حاضر لنت های تقلبی و غیر اصلی در بازار فراوان هستند و تحت عنوان  اورجینال و با قیمت های بسیار بالا در حال عرضه هستند. لنت های غیر اصلی از طول عمر بسیار کمی برخوردار بوده و همچنین عملکرد مطمئنی نیز برخوردار نمی باشند. بنابراین لازم است خریداران متناسب با نوع خودروی خود از مراجع معتبر و قابل اطمینان اقدام به خرید لنت اورجینال نمایند.

خرید اینترنتی لنت از سایت های مرجع و معتبر نظیر سایت بی ام و  یکی از مطمئن ترین راه های خرید انواع لنت خودرو در کشور می باشد.بی ام و یدکی از واردکنندگان اصلی انواع لنت بی ام و  در کشور به شمار می آید و انواع لنت اورجینال خودرو های  خارجی را با تضمین اصالت به مشتریان و متقاضیان سراسر کشور عرضه می کند. فروش انواع لنت اورجینال از کمپانی های بزرگ خودرو سازی نظیر تویوتا، بنز و بی ام و در کشور شناخته می شود.

زمان تعویض لنت  اتومبیل

لنت یکی از قسمت های ترمز است. این قطعه مصرفی با دیسک خودرو برخورد میکند ونتیجه این برخورد یک سایش است که باعث ضعیف شدن حرکت ماشین و در نهایت وقفه در آن میشود. باتوجه به عبارت بالا لنت یک قطعه مصرفی است و بعد از مدتی باید اقدام به تعویض آن کنید تا ترمز خودرو بطور صحیح کار کند. احتمالا میدانید که لنت  اتومبیل شما از چه مدلی است و چه وقت باید آن را تعویض کنید؟

کار این قطعه چیست ؟

لنت  از دو قسمت قدرتمند که به آن کفشک لنت و سایشی که لقه لنت می گویند ساخته شده است.

روی اصطکاکی لنت بعد از فشردن پدال ترمز به روتور ترمز میچسبد و باعث ایست اتومبیل میشود.  در گذشته این قطعه با استفاده از آزبست درست میشدند.

آزبست گرمای ایجاد شده لنت ناشی از سایش را می گرفت و پخش میکرد اما این آزبست یک زیان مهم داشت و آن تولید گرد و غبار حین ترمز گرفتن بود.

این گرد و غبارها برای سلامتی مضر بود  به همین علت درحال حاضر لنت ها از مواد آلی بی ضرر تولید میشوند که ساختار اغلب آنها شیشه، لاستیک و رزین است.

زمان تعویض لنت لنتهای آلی یا غیر آزبستی باعث تولید آلودگی نمی شوند. این لنتها اغلب برای خودروهای عادی استفاده میشود و انتخاب خوبی برای ماشین های سنگین و مسابقه ای نیستند چراکه جرم ماشینهای سنگین و سرعت ماشینهای مسابقه ای بالا است و نیازدارند بعضی اوقات در سرعت بالا ماشین را متوقف کنند.

لقمه

لقمه ، قسمت سایشی (اصطکاکی) است و به پنج نوع تقسیم میشود که در ادامه مقاله به معرفی انواع آن می پردازیم.

 فلزی

این لنتها از آهن، مس، فولاد و گرافیت تولید میشوند. اغلب ماشین ها از لنت فلزی بهره مند هستند. کارکرد لنتهای فلزی زیاد و قیمت آن کم است. زمان تعویض  سنگین بودن لنتهای فلزی از نقاط ضعف آن است و این نکته بر سوخت ماشین تاثیر میگذارد، همینطور وزن زیاد آن باعث میشود که در خودروهای مسابقهای از آن استفاده نکنند.  به دلیل استفاده از فلز در این قطعه دیسک ها دچار پوسیدگی میگردند. این لنتها در طول زمان به بخش های دیگر ترمز صدمه میزنند.

 سرامیکی

لنتهای سرامیکی برعکس لنتهای فلزی خیلی کم وزن هستند و توان نگهداری بسیاری دارند. .

لنت سرامیکی از لنتهای مطلوب برای خودروهای مسابقهای است.

لنتهای سرامیکی قیمت بالایی دارند و در ساخت آنها از مواد چسبنده، الیاف سرامیک و ماده پر کننده بکارگرفته شد، زمان تعویض  اگرچه در تولید آن بعضا از الیاف مس هم استفاده میشود.

این لنتها گرما را به خوبی پخش می کنند. انتقال حرارت بسیار بالا بث عملکرد هرچه بهتر لنتهای سرامیکی میشود.

 زینتری

لنتهای زینتری معمولا در اتومبیل های آفرود و مسابقهای بکار می رود. سرعت زدگی در این لنتها خیلی بیشتر است و طول حیات کمی دارند. زمان تعویض بهره گیری از این لنتها در خودروهای عادی باعث میشود که کارکرد سیستم ترمز افت کند.

 نیمه متالیک یا نیمه فلزی

در این لنتها از ۴۰ درصد مس به منظور بالا بردن مقدار سایش و پایداری آن استفاده شده است.

این لنتها طول عمر بالا و هزینه مطلوبی دارند از طرفی سر و صدای بسیاری دارند اما توان ترمزگیری آن بالاست.

ارگانیک

در ساخت این لنتها مواد فلزی بکاربرده نمیشود و هزینه خیلی کمی دارند و عمر آنها هم کم است. این لنتها از لطیف ترین لنتهای موجود در بازار اند و کارکرد بسیار بالایی دارند. زمان تعویض  صدای لنت ارگانیک خیلی کم است و پایداری کمی درمقایسه با دیگر لنتها دارند. اگر رانندگی هیجانی دارید و بیشتر اوقات در ترافیک میمانید این لنتها انتخاب خوبی نیستند چون خیلی زود تمام میشوند.

دلیل و زمان تعویض

لنتها بر اثر سایش و در طول زمان از بین میروند. زمانیکه لنت  پوسیده شود بعد از ترمز کردن خودرو با گذشت مسافتی، خودرو متوقف می شود پس پیشنهاد میشود با لنتهای پوسیده رانندگی نکنید. نیروی ترمز در لنتهای پوسیده خیلی پایین میآید و همین مورد امکان دارد باعث تصادف شود. لنت پوسیده به روتور ترمز هم صدمه میزند و بخاطر اینکه هزینههای بیشتری را پرداخت نکنید صلاح است پس از اتمام فوری اقدام به تعویض آن کنید.

تعویض لنت جلو پراید

وقت مناسب برای تعویض

اتمام لنت  براساس مدل آن و نوع رانندگی متفاوت است. زمان تعویضBREAK PAD پیشنهاد می شود لنتها را بعد از گذشت ۵۰ هزار کیلومتر عوض کنید. همینطور بایستی پس از گذراندن هر ۱۵ هزار کیلومتر لنتها را چک کنید.

چند علائم برای تعویض لنت

هنگامی که چراغ اعلان ترمز روشن می شود یعنی یک نقص در سیستم ترمز وجوددارد و بایستی سیستم ترمز را چک کنید.

 

درصورتیکه سیستم ترمز صدمه دید باشد تمام خودرو،

پدال و یا فرمان خودرو شروع به لرزش میکنند.

زمان تعویض  اگر شما این لرزش را حس می کنید باید عرض کنم که یکی از علت های آن ناقص بودن سیستم ترمز و یا تمام شدن آن است.

از دیگر علائم تمام شدن لنت ، مایل شدن اتومبیل به یک طرف حین ترمزگیری است. اگرچه این مسئله امکان دارد از صفحه ترمز و اصطکاک لاستیک ها هم باشد.

یکی دیگراز علائم واضح برای اتمام لنت، کم شدن توان ترمزگیری است.

زمانیکه که ترمز خودروی خود را می فشارید

و ترمز بطور صحیح کار نمیکند

امکان اینکه لنتها تمام شد باشد، وجود دارد.

زمان تعویض BREAK PAD محدوده رانندگی و مدل لنت هم بستگی دارد. لنتها از موارد مهم خودرو هستند و ناقص بودن آن امکان دارد صدمات جدی به همراه داشته باشد. همینطور بهتر است لنتها را بصورت دوتایی زمان تعویض  کنید مثلا زمانیکه اقدام به تعویض  میکنید هر دو لنت را درنظر بگیرید و از تعویض یک لنت دوری کنید چراکه وقتی لنتها شبیه بهم و از یک ساختار باشند، کارکرد صحیحی به همراه دارند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران پنهان خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسه
  • رتبه بندی
  • قیمت
  • موجودی
  • دسترس
  • افزودن به سبد
  • توضیحات
  • محتوا
  • وزن
  • ابعاد
  • اطلاعات تکمیلی
برای پنهان کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک کنید
مقایسه کنید
به دنبال چه هستید؟